Ett starkt boxplay i sudden räddade en poäng till Sirius.

Delad pott i Karlstad

Sudden kunde inte avgöra matchen mellan Karlstad och Sirius så båda lagen fick dela på poängen.

Första perioden inleddes väldigt trevande med två försiktiga lag som inte vågade ta några större risker. Men det var Sirius som tog ledningen genom Dan Johansson. Johan Eriksson avlossade ett skott som blev ett perfekt pass till Johansson som inte gjorde några misstag. Sirius spelade tätt bakåt och krympte ytor, något som Karlstad fick svårt med. Sirius utökade sedan sin ledning till 0-2, än en gång genom Dan Johansson. Målet kom till i powerplay efter en fin passning av Bobby Edberg som skar igenom ett passivt Karlstad-försvar.

Sirius inledde andra perioden väldigt piggt och en utökning av deras ledning hängde i luften ett bra tag. Karlstad kändes uddlöst ända fram tills bröderna Colling skapade ett bra anfall i mitten av perioden som sånär resulterade i ett mål. Därefter radade Karlstad upp chanser och reduceringsmålet kom till slut då Jesper Karlsson gjorde sitt tredje mål för säsongen. Karlstad gick till pausvila med endast ett måls underläge och med ett grovt förbättrat spel från sin första halva av matchen.

Bröderna Colling hade förmodligen käkat något alldeles extra inför sista perioden då Tom Colling kvitterade bara efter några sekunder. Adam ville inte vara sämre och satte ledningsmålet bara minuter senare. Sedan följde lite böljande spel där Sirius försökte kontra, vilket de även lyckades med. 3-3 sker på en kontring i boxplay och båda lagen spelade sedan ganska försiktigt resterande delen av perioden. Sudden death väntade.

Efter knappt två minuter in i sudden drog Sirius på sig en utvisning, den resulterade dock inte i något mål då Uppsala-laget bibehöll sin täta box från tidigare delar av matchen. Sudden death blev mållös och lagen fick båda gå hem med en poäng i bagaget.