Alexander Galante Carlström avgjorde till Faluns fördel - i vanlig ordning.

Guldfavoriten Falun kunde andas ut efter premiären

Falun kom till nya IFU Arena som favoriter och lämnade matchen som segrare.

Sirius började matchen som de vill spela genom att ligga på försvar och försöka kontra. Sirius får matchens första farliga chans då Dan Johansson får öppet mål men har dålig balans i skott ögonblicket vilket gör att han missar målet, två byten senare gör Falun matchens första mål genom Alexander Galante Carlström. Perioden fortsätter och Falun tar över mer och mer och med två minuter kvar av perioden gör Falun rättvist 2-0 det genom Simon Berg vilket blir det sista som händer i perioden.

Andra perioden kommer Sirius ut som ett helt nytt lag och trycker ner Falun och får utdelning på denna press efter en minut gör Johan Elfving 1-2 efter varit framme vid mål och tryckt in bollen på egen retur. Sirius får mer energi med målet och när Elfvings kedjan kommer in igen så har Sirius kommit tillbaka målmässigt genom 2-2 och åter igen är det Johan Elfving som är målskytt. Sirius äger första tio till tolv minuterna av andra perioden därför kommer Faluns 3-2 mål som en stor överraskning, med målet så försvinner mycket av energin i Sirius lag och pressen blir lite efter vilket gör att Falun kommer tillbaka och Falun gör 2-4 av bara farten genom ett ihopslag där Galante slår ihop med Sirius backens klubba och bollen tar en konstig bollbanana. Innan andra perioden tar slut gör Falun ett nytt sent mål till 2-5 det är genom Hassan Hajo.

Tredje perioden börjar Sirius ändra om i laget och Dan Johansson gör 3-5 efter fyra minuter. Sirius får igång publiken och Falun har gått ner sig lite vilket gör att Sirius kan bli det spelförande laget. 4-5 görs av Bobby Edberg fint framspelad Johan Eriksson. Sirius har chansen att kvittera men tappar bollen på mittplan och då straffar Falun Sirius direkt till 4-6. Med två och en halv minut kvar tar Sirius timeout och chansar att ta ut målvakten, det tar 30 sekunder innan Jakob Drews åker ut och chansen att komma ikapp försvinner. Som salt i såret så gör Falun 7-4 och de sista en och halv minut spelas av utan att några större saker sker.

Sirius gör en helt okej match men mot lag som Falun kan Sirius inte göra några misstag vilket händer idag. Falun gör ingen toppen matchen men gör jobbet och vinner rättvist. Sirius visar fin bred och ska inte skämmas för dagens match.

Sirius tvåmålskytt Johan Elfving:
- Vi gör en okej match, men vi kan bättre.

Matchens spelare Galante Carlström:
- Jag hade fjärilar i magen inför matchen. Spelet i powerplay och boxplay var en viktig del för oss idag.