Slevik visade stor moral i matchen mot Lindås.

Mäktig vändning av Slevik mot Lindås

Lindås fick en drömstart mot norska mästarlaget Slevik. Men de norska mästarna visade varför de vunnit guld i Norge de senaste fem säsongerna.

Lindås fick en drömstart i träningsmatchen mot norska Slevik då lagkaptenen Christian Reichenberg öppnade målkontot redan efter drygt två minuter. Hemmalagets härförare pricksköt in bataljens första nätkänning efter ett distinkt avslut från slottet.

Den första perioden bjöd på hög frenesi och bägge lagen skapade flera kvalitativa målchanser. Det allsvenska topplaget var nära att utöka ledningen i mitten av akten efter ett mönsteranfall signerat juniorduon Max Källerteg och Rasmus Lundström. Gästernas burväktare Vegard Tvete svarade dock för en högklassig parad. Göteborgarnas andra balja dröjde istället tills den 17:e minuten då Daniel Lindell fixade 2–0 i numerärt överläge.

Efter endast fem minuter i den andra perioden hade Lindås målskörd dubblats. Ovannämnde Lindell noterades för en riktig delikatess då han gjorde de blåkläddas tredje nätkänning efter en projektil från distans. Innan mellanakten var över hade de regerande norska mästarna reducerat två gånger och hade bud på fler mål, men den säkre Simon Rönngren var stabil i Lindåsmålet.

I Inledningen av tredje perioden fick Slevik ett gyllene läge att reducera då man tilldömdes en straff. Lagkaptenen Thomas Stræte, som förra säsongen utsågs till norska ligans bäste spelare, stegade fram och gjorde ingen besviken när han behärskat lyfte in 4–3 bakom en chanslös Simon Rönngren.

Efter en intensiv kvitteringsforcering från bortalaget utjämnade till slut Johan Åhlberg med sju minuter kvar av tillställningen och vändningen var ett faktum.
Slevik tog sedan även ledningen – men med endast elva sekunder kvar kvitterade Isak Julkunen till 5–5 vilket också blev slutresultatet.