Det blev svensk seger mot Schweiz i Student-VM idag.
Landslaget

Kontrollerad svensk seger mot Schweiz

Sverige hade bra kontroll på Schweiz och vann matchen med 6-2 i Student-VM.

Gårdagens fyramålsskytt Sofia Joelsson var tvungen att stå över matchen mot Schweiz med känning i baksidan av låret. De svenska tjejerna såg ut att klara sig bra utan henne och var klart bäst i den första perioden. Mål från Stephanie Broberg, Maja Liljeroth och Malin Andréason gjorde att Sverige ledde med 4-0 efter den första perioden.

I den andra perioden var Schweiz lite mer effektiva än svenskorna och två reduceringar gjorde det lite mer spännande. Men Sverige blev aldrig stressade och fortsatte att kontrollera matchen. Sveriges mål i den andra perioden gjorde Andréason som därmed blev tvåmålsskytt.

I den tredje perioden tog orken slut för schweiziskorna och Sverige kunde enkelt kontrollera in segern. Liljeroth gjorde det enda målet i den tredje perioden och blev tvåmålsskytt även hon. Sverige är därmed klara för semifinal på lördag, troligen mot Tjeckien eller Schweiz.