Det blev en viktig svensk seger mot Schweiz i Student-VM.
Landslaget

Svensk seger mot Schweiz

Sverige var effektiva och slog Schweiz med 6-4 efter att Pontus Karlsson avgjort matchen med nio sekunder kvar.

Sverige startade matchen mot Schweiz bäst och tog ledningen när Valdemar Ahlroth hittade nätmaskorna. Sverige ökade till 2-0 i powerplay men under minuten senare reducerade schweizarna. Det svenska laget gick till paus med ledning

.

I den andra perioden kopplade schweizarna grepp om händelserna och efter fem minuter kom också kvitteringen när Silvan Bolliger gjorde sitt andra mål i matchen. Oavgjort efter två perioder och Sverige är illa ute efter förlusten igår.

I den tredje perioden tar Schweiz ledningen när Andrin Hollenstein hittar nätmaskorna. Halvvägs i perioden kvitterar Pontus Karlsson och Sverige tar också ledningen efter 16 minuter. Men Schweiz kvitterar bara 32 sekunder senare. Med nio sekunder kvar av matchen hittar Johannes Wilhelmsson fram till Pontus Karlsson som avgör matchen. Simon Jiribeck gör matchens sista mål i öppet mål med fem sekunder kvar.