Det blev oavgjort mellan Sverige och Finland i den första matchen.
Landslaget

Oavgjort mellan Sverige och Finland

Sofia Joelsson gjorde fyra mål när Sverige och Finland kryssade i Student-VM.

Sverige tar ledningen direkt när Sofia Joelsson gör 1-0 efter 47 sekunder. Men när Sverige får powerplay kontrar finskorna in kvitteringen. De tar också ledningen som de tar med sig till paus.

I den andra perioden ökar finskorna sin ledning men Sverige reducerar när Joelsson gör sitt andra för dagen. Men finskorna dubblar sin ledning direkt. Men Joelsson är inte nöjd och gör sitt tredje mål i matchen. Dryga minuten efteråt kvitterar Elin Gabrielsson. Finskorna tar ledningen igen, men Sverige kvitterar direkt genom Tilda Flodell. Två minuter senare ger Frida Norström Sverige ledningen, men finskorna kvitterar efter 18 sekunder. 6-6 efter två perioder i Porto och massa spänning.

I den tredje perioden jobbar både Sverige och Finland för segern. Med tre minuter kvar sätter Joelsson sitt fjärde mål för dagen och Sverige kan lukta på segern. Men en sen utvisning och ett hårt finskt press ger Laura Manninen en skottchans som hon sätter med 38 sekunder kvar av matchen, det blir det sista målet och matchen slutar 7-7.