Sverige förlorade den första matchen i Student-VM.
Landslaget

Svensk förlust mot Finland i Student-VM

En tuff batalj mellan Sverige och Finland slutade med finsk storseger.

Matchen startade avvaktande och de två grannländerna kände mest på varandra. Finland tog ledningen redan efter fyra minuter och dubblade sin ledning efter åtta minuter. Sverige reducerade efter 11 minuter när Valdemar Ahlroth hittade rätt i powerplay. Kvitteringen kom bara 40 sekunder senare när Pontus Karlsson hittade rätt. Resten av perioden kontrollerade Sverige matchen, men det blev inga flera mål.

I den andra perioden tar Sverige ledningen efter 31 sekunder när Ahlroth tar köksvägen och sätter sitt andra mål. Efter sex minuter är Pontus Karlsson ofin med en finne och får en femminuters utvisning. Finnarna utnyttjar det numerära överläget två gånger och tar ledningen igen. Målen ger Finland energi och det dröjer bara tre minuter innan man ökar sin ledning. Det blir inga fler mål i den andra perioden som Finland vinner 3-1.

Den tredje perioden startar också bra för Sverige och Simon Jirebeck reducerar efter bara tre sekunder(!). Men Finland ökar snabbt sin ledning och när de också ökar sin ledning med åtta minuter kvar ser det tungt ut för Sverige. Med fem minuter kvar ökar finnarna sin ledning igen och matchen är avgjord. Finnarna gör ytterligare ett mål i powerplay