Hagforsforwarden Amanda Berggren var en av målskyttarna.
Landslaget

Styrkebesked av Sveriges U19-damer inför VM

Debutanterna gladde och Frida Ahlstrand blev tvåmålsskytt när Sverige slog Finland med 4-1.

Lovisa Hedin fick en kanonstart i sin första landskamp. Först räddade hon Veera Kauppis straff, sedan stod hon för en rad kvalificerade räddningar. Finland hade inledningsvis de vassaste chanserna men i numerärt underläge hittade Klara Molin Frida Ahlstrand med en långboll. Ahlstrand vispade direkt vidare bollen som segnade ner bakom en ställd Juliaana Astren i finska kassen.
- Vi gjorde en mycket bättre match idag än vad vi gjorde igår, vi hade bättre rull och satte försvaret bättre, säger Frida Ahlstrand.

Andra perioden var en dryg minut gammal när Lina Sarfvar krigade till sig bollen bakom mål och frispelade Ellen Svensson som enkelt prickade in 0-2. Sverige kontrollerade därefter matchen väl och lyckades också avstyra de finska spelvändningarna.

Finland flyttade fram positionerna än mer i den avslutande perioden. Men istället för finsk reducering kunde Amanda Berggren i en kontring distinkt sätta dit Sveriges tredje mål för dagen. Debuterande Lovisa Hedin var lugnet själv och fick sånär hålla nollan. Men med fyra och en halv minut hamnade finskorna i ett två mot ett-läge som de förvaltade på bästa sätt.
- De tryckte väldigt bra och hade många skott på mål. Vi vet att de alltid går rakt mot mål det första de gör, säger Frida Ahlstrand som skulle bli den som till slut släckte det finska hoppet.

I ett sista försök att gå för ytterligare reducering plockade Finland keepern. Då kunde istället Ahlstrand lägga in sitt andra mål för matchen i tom kasse.
- Jag hade jättemånga chanser idag, tyvärr satte jag inte alla, säger tvåmålsskytten efter matchen.

Vad betyder det att vinna sista landskampen inför VM?
- Det betyder så klart jättemycket. Det är ju oftast Sverige och Finland som det brukar stå mellan.

Matchfakta: Finland-Sverige 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)