Pixbo gjorde det man skulle och skapar spänning inför fortsättningen.

Så kvitterade Pixbo till 2-2 i matcher

Mölnlyckelaget var mer eller mindre piskat att vinna i kvällens fjärde kvartsfinalmöte med Helsingborg.

Sist man möttes i Helsingborgs Arena fick vi bevittna Pixbo Wallenstam utjämna kvartsfinalserien till 1-1. Två dagar senare var det dags för ny match med hemmafördel Pixbo Wallenstam. Återigen vann gästande lag och inför kvällens drabbning, den fjärde i ordningen står det 2-1 i matcher till Helsingborg.

Det är Pixbo Wallenstam som öppnar den första perioden bäst, man bjuder upp till en fartfylld och energifylld innebandy från start, till skillnad från sist när lagen möttes på ”Skanemark.” Redan efter fyra minuters spel tar gästerna ledningen genom Victor Selindh (Isak Julkunen). Helsingborg blir under första perioden tvingade att nöta försvarsspel medan Pixbo pressar, pressar och pressar men Helsingborg håller ihop gör ett fenomenalt arbete i försvarsspelet. Jonathan Paulsson i Helsingborgskassen bjuder publiken på några riktiga klassräddningar.

9.25 drar Helsingborg på sig en straff, Daniel Calebsson kliver, inte helt oväntat in som straffläggare. Men denna gång får Jonathan Paulsson revansch och gör en följsam räddning i sidled. Powerplay för Pixbo blir att vänta, Pixbo som under hela grundserien stått för ett enormt farligt powerplay behöver endast knappa minuten på sig innan Martin Östholm kliver in och klipper upp bollen hårt i nättaket bakom Jonathan Paulsson, 0-2 (Emil Julkunen).

Innan periodens slut drar även Pixbo på sig en straff som den unga och mycket lovande målvakten Oskar Adler (född 1994) räddar väldigt föredömligt. Trots powerplay för Helsingborg slutar första perioden 0-2 till gästande Pixbo Wallenstam.

Ironiskt sett är omkring femminuterssträcket in i perioderna nästintill målgaranti, denna gång är det Pixbos Linus Henriksson (Martin Ojaniemi) som grötar in 0-3 på en retur i slottet. Helsingborg spottar upp sig och effekten av att kliva ner på två femmor skapar energi och chanser för Helsingborg. 10.45 får Helsingborg Powerplay och efter knappa minuten kliver mannen som en gång i tiden titulerades som slottet härskare, Marcus Gullstrand fram och visar att gammal är äldst genom att göra 1-3 (Linus Nordgren).

12.27 är det dags för nästa protokollsanteckning när Pixbo drar på sig sin andra straff för kvällen men ännu en gång står den unga målvakten Oskar Adler i vägen. Trots chanser i Powerplay lyckas inte Helsingborg komma närmre gästande Pixbo i den andra perioden och perioden slutar 1-1, 1-3 i matchen totalt.

I den tredje perioden märks spänningen mellan lagen både på banan och på resultattavlan, Helsingborg jagar för reducering och ett smått frustrerat Pixbo skapar möjligheterna för Helsingborgs spelvändningar. Matchen är helt omvänd från hur den starta och nu är det Helsingborg som sitter i förarsätet. Återigen runt det gyllene sträcket är det målgaranti, denna gången är det Helsingborg som får sin efterlängtade reducering till 2-3 genom Asser Jääskeläinen (Jani Kukkola).

Men efter reduceringen känns det som att det är Pixbo som får den bästa effekten, man bröstar upp sig på nytt och 8.14 drar man ifrån till 2-4 genom återigen Martin Östholm (Daniel Calebsson). Dryga minuten senare är det dags igen, 2-5 genom Patrik Malmström (UA). Helsingborg börjar få ont om tid och spelet som man briljerade med inledningsvis är som bortblåst och när man behöver det som minst drar man dessutom på sig en ny utvisning (11.04) som Pixbo Wallenstam förvaltar på bästa vis när Martin Östholm (Daniel Calebsson) 12.26 gör hattrick för kvällen, 2-6.

Precis som sist har Helsingborg skapat sig en otacksam matchbild och med över fem minuter kvar av sista perioden plockar Helsingborg målvakten. 16.57 gör Pixbo mål i tom bur genom Patrik Malmström (Tim Wiklund)(2-7). 17.14 kliver Linus Nordgren fram och gör en sen reducering 3-7 (Carl Nilsson, 17.54 är det dags igen, för samma man Linus Nordgren (Jani Kukkola), 4-7, innan matchen går mot sitt slut reducerar Helsingborg på nytt genom Marcus Gullstrand (Linus Nordgren) men sista ordet för dagen får Pixbo när man gör 5-8 genom Kasper Hydén

Matchen slutar 5-8 till Pixbo Wallenstam som återigen utjämnat kvartsfinalserien, denna gång till 2-2 i matcher och spänningen mellan FC Helsingborg och Pixbo Wallenstam håller i sig i minst två matcher till.