Där satt den! Gabriel Oresson, t.v, innehar nu tidernas snabbaste mål med två sekunder. Det tidigare rekordet var på tre sekunder.

Gabriel Oredsson - rekordmannen!

Lite i skymundan av Tyreös avancemang fick vi idag vara med om ytterligare en historisk händelse i innebandy-Sverige när historiens snabbaste mål gjordes! - Alltid kul att finnas med i historieböckerna. Det lär ju stå sig ett tag, säger den historiska mannen Gabriel Oredsson till innebandymagazinet.se efter rekordhändelsen.

Det var alltså i matchen mellan FBC Uppsala och Hässelby rekordet sattes. Klockan hann bara ticka i två sekunder innan bollen var i mål. Vi låter rekordmannen själv berätta om målet.
- Martin Bentgsson tekar fram bollen vilket de inte riktigt är med på. Jag går direkt och så skjuter jag i stekget och målvakten är väl inte heller riktigt beredd. Den sitter fint i målvaktens högra sida.

Vad kände du när bollen gick i mål?
- Vi hade som mål vinna matchen med 19 mål och det var viktigt med en bra start, vilket vi fick och vi lyckas tillslut vinna med 21-2. Vi var tvungna att ta in 19 mål på Tyresö för att ha någon som helst chans. Vi gjorde det vi kunde.

Du var inte medveten om att du varit med om en historisk händelse?
- Ingen aning, inget jag tänkte. Det var någon som nämnde att det kunde varit det.

Trots att det bara varit ett stort fokus mellan Tyresö Trollhettan och Granlo idag så var det faktiskt en chans att FBC Uppsala kunde gått upp ifall båda lagen förlorat. Nu blev det inte så. Men man avslutade på en stark andraplats.
- Vi kom två förra året också så det var ju lite tråkigt. Men vi gör en gym sista match. Matchen mot Tyresö fällde avgörandet.

Första perioden: 1-0 (00.02) Gabriel Oredsson, 2-0 (03.11) Peter Berlin (Joakim Berglund), 3-0 (03.46) Claes Englund (Jonas Hruby), 3-1 (04.42) Andreas Lindsjöö (Alexander Larsson), 4-1 (06.08) Claes Englund (Patrik Jansson), 5-1 (10.36) Claes Englund (Robin Carlsson), 5-2 (11.41) Fredrik Backman (Alexander Larsson), 6-2 (13.19) Joakim Gustafsson (Robin Carlsson), 7-2 (15.10) Claes Englund (Patrik Jansson).
Andra perioden: 8-2 (26.05) Robin Carlsson (Gabriel Oredsson), 9-2 (35.43) Gabriel Oredsson (Claes Englund), 10-2 (36.24) Joakim Gustafsson (Markus Nordlindh), 11-2 (37.08) Robin Söderberg (Joakim Berglund), 12-2 (38.28) Markus Nordlindh (Gabriel Oredsson), 13-2 (39.07) Joakim Berglund (Peter Berlin).
Tredje perioden: 14-2 (40.18) Markus Nordlindh (Gabriel Oredsson), 15-2 (42.22) Martin Bengtsson (Markus Nordlindh), 16-2 (42.47) Joakim Berglund (Peter Berlin), 17-2 (43.59) Markus Nordlindh (Joakim Gustafsson), 18-2 (52.05) Claes Englund (Markus Nordlindh), 19-2 (55.58) Joakim Gustafsson (Robin Carlsson), 20-2 (56.19) Markus Nordlindh (Gabriel Oredsson), 21-2 (57.08) Joakim Gustafsson (Robin Carlsson).
Skott: 63-8 (25-3, 21-3, 17-2).
Utvisningar: FBC Uppsala 1x2min, Hässelby SK IBK 3x2min.
Domare: Anders Fredriksson, Mårten Hanold.