Hide-a-lite Mullsjö och Umeå City tog de två sista platserna i nästa års superliga.

Mullsjö och Umeå City till superligan

Hide-a-lite Mullsjö och Umeå City vann sina matcher i sista omgången och höll undan i serietoppen. Nästa säsong spelar de i superligan tillsammans med Västerås som blev klara för två veckor sedan.

4:e perioden:
Vilken sanslös dramatik. Vet inte hur många gånger serieledarna byttes i sista omgången. KFUM Linköping var i ledning länge men Mullsjö drog det längsta strået.

10-9 till Mullsjö. Det är KLART! 4.28, Kim Hadelund blir hjälte från pointposition. Målet kommer tre sekunder efter att de tagit keepern. Mullsjö spelar i superligan nästa år.

50 sekunder kvar. Linköping i superligan just nu.

Mullsjö har bollen. En minut kvar. Pettersson kvar i kassen.

1.15 kvar.

Frislag för Älvstranden.

Spel fem mot fyra. Christian Pettersson är kvar i målet.

3.08 Nu får Mullsjö spela powerplay. Ola Karlsson blir utvisad.

Älvstranden ser ut att ta det på allvar. De gör vad de kan för att vinna sudden.

2.30 är spelat nu.

Mullsjös målvakt har varit darrig i matchen vilket är oroväckande för hemmalaget.

Kontringar fram och tillbaka utan heta chanser.

1.33 Spel fem mot fem. Inget händer just nu.

0.55 Skott från Älvstranden mitt i slottet. Nyth skjuter Mullsjökeepern i bröstet.

Umeå City och Västerås är klara för superligan. Vilket blir lag nummer 14 i nästa års högsta serie? Mullsjö eller Linköping?

0.00 Mullsjö startar med målvakten (Christian Pettersson) i kassen. Nu kör de igång.

Ska Mullsjö lyfta keepern?

KFUM Linköping är just nu i superligan. Mullsjö måste måla i sudden för att kliva om KFUM Linköping.

Älvstranden ser sammanbitna ut och tänker försöka vara stolta sista minuterna fastän de är avsågade.

3:e perioden:
20.00. Matchen slutar 9-9 efter full tid. Nu är Älvstranden avsågat. Nu står det mellan Mullsjö och KFUM Linköping.

Mullsjö har tagit målvakten. 9-9! 19.48 Gabriel Moberg. VILKEN SANSLÖS DRAMATIK! Mullsjö vann tekningen och ut på vänsterkanten och Gabriel Moberg lossade direkt. Spel sex mot fyra!

Knäpptyst blev det i Gunnarsbohallen.

9-8 till Älvstranden. 19.41 Ola Karlsson. En kontring i boxplaydär Karlsson petar in returen. Sanslös dramatik!

Nu är det spel igen.

Älvstranden måste alltså vinna under ordinarie tid för Mullsjö räcker det med suddenvinst tack vare bättre målskillnad.

19.25. Johan Ivarsson, Mullsjös tränare, tar timeout.

40 sekunder kvar.

En minut kvar.

Tänk på att Mullsjö gjort fem mål i PP redan!

18.43 Älvstranden drar på sig en utvisning. Björn Lindqvist. Nu kan Mullsjö avgöra och skjuta sig till superligan.

1.30 kvar. Mullsjö har bollen så Älvstranden kan inte ta keepern.

Visby till division I efter 8-4 mot Orminge Wallenstam.

Gävle vann med 12-6 men det har ingen betydelse då Umeå City också vinner sin match.

Älvstranden måste snart ta ut keepern för de måste vinna under ordinarie tid för att gå till superligan. 2.30 kvar.

14-5 till Umeå City nu...

Nu återstår tre minuter.

16.42 8-8. Björn Lindqvist trampar in och skjuter upp den i taket. Nu är KFUM Linköping i superligan.

Lindås är klart för division I efter 8-1 mot Skattkärr.

Fyra minuter återstår i Mullsjö.

Speakern i Gunnarsbohallen uppmanar publiken att inte springa in på planen efter matchen.

16.06 14-3 till Umeå City genom Mikael Zingmark.

Linköping har vunnit med 10-5.

Nu finns bara spänningen i toppen av division I södra där det återstår fem minuter i Mullsjö.

Vimmerby åker ut division I södra efter 2-3 hemma mot Fagerhult.

Sex minuter kvar nu. Mullsjö just nu i superligan. Ett mål för Älvstranden och KFUM Linköping går dit.

Nu är det dags för spel igen.

Time out Älvstranden efter 13.50.

6.30 kvar i Gunnarsbohallen. Nu har Mullsjö kommandot spelmässigt också. De har varit bättre i sista perioden.

13-3 till Umeå City efter 14.09.

Vimmerby på nedflyttningsplats i den södra serien.

Farsta förlorade hemma mot Tyresö Trollbäcken med 3-4 och trillar därmed ur division I norra. Ett ordentligt fiasko för det topptippade laget.

8-7 till Mullsjö efter 11.50. David Carlsson fick bollen i mitten och vände och sköt. Vilken vändning av hemmalaget! Tre mål på 1.30.

Umeå City leder med 12-3 med sju minuter kvar och Gävle har 12-6 med ett par minuter kvar att spela.

KFUM Linköping har utökat till 10-5 och tack vare Mullsjös kvittering är Linköping i superligan.

7-7 nu! Mattias Forsberg. Vilket sanslöst powerplay. Femte målet i PP för matchen. Tid: 11.00! 450 åskådare i Gunnarsbohallen jublar.

Mullsjö reducerar efter 10.20. Gabriel Moberg i spel fem mot tre. Fortsatt powerplay i 30 sekunder ungefär.

11.08 11-2 till Umeå City av Mattias Mattsson. Samtidigt gör Gävle 12-6.

10.18 Mattias Mattsson sätter dit 10-2 för Umeå City som spelar i superligan till hösten. Innebandymagazinet.se gratulerar föreningen - och Umeå som stad som därmed får ett fjärde elitlag!

9.11 Ny bortautvisning. Fem mot tre för Mullsjö nu.

Mullsjö har chansen att göra ett fjärde mål i PP nu.

8.31 7-5 PP-mål för Älvstranden. Fredrik Nyth i en tilltrasslad situation framför mål. men samtidigt blir Robert Emanuelsson utvisad för osportsligt uppträdande (2+10).

17.02 9-5 till KFUM Linköping som nu får hoppas på ett oavgjort resultat i Mullsjö. Älvstranden har 6-5 där fortfarande.

Tyresö Trollbäcken kvitterar med tre minuter kvar mot Farsta. 3-3 nu och då är Sundsvall City som är på rätt sida strecket och Farsta som åker ut.

11.52 6-11. Alba snyggar till siffrorna genom Mattias Ljunggren.

9.52 11-5 till Gävle genom Jerry Johansson.

Farsta har återtagit kommandot i nedflyttningsstriden mot Sundsvall City. Nu leder stockholmarna med 3-2 med fem minuter kvar att spela.

Älvstranden serieledare i söderettan just nu. Ska de gå tillbaka till eliten återigen? En fantastisk bedrift i så fall!

5.15 6-5 till Älvstranden. En kontring som Alexander Andersén satte i mål.

11.56 Joakim Karlsson ser ut att ha avgjort för KFUM Linköping genom att ha gjort 8-5 på Engelholm.

3.39 8-2 till Umeå City. Jakob Lundmark avgör definitivt matchen i Sundsvalls Sporthall.

Vimmerby och Farsta är fortsatt under strecket. Samtidigt som just nu KFUM Linköping och Umeå City har superligaplatserna.

6.07 Mickael Norell skjuter 10-5 för Gävle. Men det hjälper till så länge Umeå City leder i Sundsvall.

Från sista omgången i division II kan vi också notera att Lindås är klart för division I. De har 8-0 med bara knappt tio minuter kvar att spela. Visby leder med 6-3 och är också på väg mot division I.

5-5 efter 1.10 i Mullsjö. Fredrik Holtz tredje mål i matchen. Mullsjö pressade Älvstranden högt och vann bollen.

Vi är nu inne i säsongens sista division I-perioder. Vilka går upp och vilka åker ur?

Då har vi också fått igång den tredje perioden i Gunnarsbohallen i Mullsjö där det kommer bli högdramatiskt.

Farsta och Vimmerby just nu under nedflyttningsstrecket i norra respektive södra serien.

Alba reducerar inför hemmapubliken till 5-9.

4.52 KFUM Linköping rycker ifrån till 7-5. Målskytt Jimmy Sandbolm denna gång. Men laget måste lite till att Mullsjö tar matchen mot Älvstranden till förlängning.

3. Hide-a-lite Mullsjö AIS 50 poäng, +75

6-5 för KFUM Linköping genom Martin Karlsson. 3.15 in på perioden.

4-9, Billy Nilsson för Gävle efter 1.21. Över 1 200 åskådare ser gästrikederbyt i Arena Jernvallen.

Engelholm har kvitterat KFUM Linköpings ledning i början av tredje perioden. 5-5 där nu.

2:a perioden:
714 åskådare i Sundsvalls Sporthall.

En helt annan match i andra perioden. Nu spel mot Umeås mål istället. Umeå är lite mer försiktiga nu och säkrar mer hemåt.

Andra perioden över i Sundsvalls Sporthall. 7-2 till Umeå City.

Slut i Gunnarsbohallen och Älvstranden leder med 5-4. Mullsjö hänger kvar i matchen tack vare powerplay. Känns som Älvstranden har lite bättre koll på sina nerver. Mullsjö slarvar mer.

5-4 till Älvstranden efter 19.21. Magnus Forslund stänker dit den från högerkanten.

Några resultat efter två perioder:
Årsta-Sirius 3-4
Farsta-Tyresö 2-2
Vimmerby-Fagerhult 0-1
7-härad-Röke 3-6

Just nu är Umeå City och KFUM Linköping i superligan. Linköping behöver ett oavgjort resultat i Mullsjö efter full tid och att Mullsjö inte vinner i förlängningen.

4-4 i Mullsjö. Efter 16.11. Tredje PP-målet för hemmalaget. Fredrik Holtz målskytt på nytt. Skott från vänsterkanten.

Sundsvall City har vaknat till liv. Nu fightas de för varje mål som ju är viktiga. Umeå City har blivit lite bekväma.

13.23 Henrik Larsson gör 2-7 för Sundsvall City. Ska de orka komma tillbaka?

PP för Mullsjö i Gunnarsbohallen. Det händer mycket kort tid nu...

Tyresös kvittering innebär att Sundsvall City nu är på rätt sida nedflyttningsstrecket trots 1-7 mot Umeå City.

4-3 till Älvstranden efter 14.35. Mullsjö vann tekningen efter målet men de slog en indian och Niklas Johansson kunde slå in sin egen retur.

19.46 kvitterar Tyresö Trollbäcken mot Farsta.

Snabb replik. 3-3 efter 14.28. Ola Karlsson målskytt och bortafansen skanderar "Ola, Ola, Ola!".

3-2 till Mullsjö i PP efter 13.25. Målskytt Fredrik Holtz. Skott som tog via en Älvstrandenfot in. Ganska jämnt spelmässigt.

Powerplay för Mullsjö efter 12.18.

8-4. Gävle är heta just nu. Billy Nilsson slår till bara 26 sekunder efter 7-4-målet.

7-4 till Gävle efter 14.26 i Arena Jernvallen. Johan Andersson målskytt.

Engelholm har inte gett upp mot KFUM Linköping. En poäng för skåningarna och det nya kontraktet är säkrat. 4-5 nu. Yannick Häggström senaste målskytt.

Sundsvall City behöver dock ta en poäng av Umeå City för att Gävle ska gå om. Ställningen just nu 1-7 så ser fortsatt mörkt ut för Gävle.

Jonathan Rahmqvist reducerar för Sundsvall City efter 5.48. Samtidigt gör Gävle 6-4 genom Pelle Jansson.

10 minuters spel i Mullsjö. Ställningskrig just nu. De byter chanser en hel del. Mullsjö har haft en i stolpen och en i ribban. Lite lugnare med närkamper i jämförelse med första perioden.

Vimmerby ligger nu under på hemmaplan och det klassiska laget kan nu vara på väg ur ettan.

Fortfarande 2-2 i Mullsjö och KFUM Linköping har just gjort 5-3 och har nu greppet om superligabiljetten.

PP-dags för Gävle nu.

Alba är bättre än Gävle. Dominerar totalt och har mycket mer boll. Det är oklart om Gävlespelarna vet om resultatet för Umeå City men mycket talar för det.

4-5 i Sandviken nu. Alba närmar sig. Micael Lindén.

Alba reducerar till 3-5 mot Gävle. Henrik Söderkvist, i fjol i Falun, är målskytt efter 8.32.

Det ser ut att bli en rysare mellan tre lag i division I södra. Det svänger hela tiden.

KFUM Linköping är just nu i superligan sedan Joakim Karlsson gjort 4-3 efter 8.02.

I Sundsvalls Sporthall har perioden just rullat igång.

Gävle ser ut att göra sitt mot Alba i Sandviken. 5-2 nu genom poängkungen Pelle Jansson. Matchklockan på 6.35.

2-2 efter 3.22. Kvitterat i Mullsjö. Henrik Larsen på ett skott utifrån. Älvstranden har öppnat perioden bäst.

Andra perioden är nu igång i Gunnnarsbohallen i Mullsjö där hemmalaget har en 2-1-ledning att gå på mot Älvstranden.

Efter cirka sex minuter är det 3-3 mellan Engelholm och KFUM Linköping.

Vimmerby ligger under strecket i södra ettan då de bara har 0-0 hemma mot Fagerhult en bit in på andra perioden.

Mer dystra nyheter för Sundsvall City. Farsta har tagit ledningen med 2-0 och är en poäng före Sundsvall i tabellen som just nu är på nedflyttningsplats.

1. Umeå City IBK 51 poäng, +48
2. Gävle GIK 50 poäng, +52

Mickael Norell senaste målskytt för Gävle.

Ingen rast, ingen ro. När det är paus på ett ställe har andraperioderna börjat på andra håll. Gävle har nu gjort 4-2 på Alba.

1:a perioden:
Perioden slut i Sundsvall. 19-5 i skott till Umeå City och spel mot ett mål.

Efter 19.42 tryckte Jakob Lundmark dit 7-0 för Umeå City och saken är klar redan efter en period.

Andra perioden är igång i Ängelholm och där har hemmalaget nu kvitterat mot KFUM Linköping vilket ger Mullsjö lite andrum. Emil Wahlström målskytt.

17.53 får Umeå City chansen att göra 7-0 i powerplay.

Läget i division I södra efter en period:
1. Hide-a-lite Mullsjö AIS 53 poäng, +77
3. IBF Älvstranden 50 poäng, +53

Förstaperioderna är slut på de flesta håll nu förutom i Sundsvall där matchen började cirka 13.05.

Jaha, då var väl dramatiken över i division I norra. Inte kan Sundsvall City komma tillbaka och hjälpa Gävle? Inte som matchbilden ser ut i alla fall.

Efter 14.40 tar Umeå City ledningen med 6-0. Peter Larsson målar.

2-1 till Mullsjö. 18.57 av Gabriel Moberg på ett frislag. Mullsjö har tagit över de sista fem, sex minuterna. De leder rättvist nu då Älvstranden börjat backa hem.

Mullsjös kvittering innebär att KFUM Linköping just nu är i superligan. I norr ser Umeå City ut att ha avgjort redan efter första perioden. Sundsvall City måste äta ikapp 0-5 för att ge Gävle chansen.

1-1 i Gunnarsbohallen efter 18.12. Kim Hadelund målskytt i powerplay med ett tungt skott.

3-2 till Gävle nu. Alba har gjort två snabba reduceringar i powerplay. Nu är paus i Arena Jernvallen.

Powerplay för Mullsjö nu efter 17 minuter. Mullsjö har tagit över mer och mer.

5-0 till Umeå City 10.40. Laget är överlägsna. Umeå City är ruskigt taggade.

4-0 till Umeå City efter 10.26.

Dessutom drar Gävle på sig en femminutersutvisning och kan bjuda in Alba i matchen.

Efter 9.03 är det dags för powerplay för Umeå City.

13 minuter spelade i Gunnarsbohallen. Mullsjö har tagit över spelet men de slarvar för mycket. De verkar mer nervösa än Älvstranden.

3-0 till Umeå City. Mattias Mattsson målar efter 6.39. Nu börjar det verkligen lukta superligan för Umeå City.

Just nu är det Vimmerby och Sundsvall City som ligger under nedflyttningsstrecken i respektive serie.

3-0 till Gävle efter 10.17. Andreas Petersén på pass från Mickael Norell. Men så länge Umeå City leder spelar det ingen roll hur mycket Gävle vinner med.

2-0 till Umeå City efter 6.07. Daniel Pettersson på pass från Jakob Lundmark. Ett misstag från Sundsvall City som gav ett 2-mot-1-läge. Umeå City har fått vind i seglen nu och verkar vara på gång.

Tydligen var det Henrik Esbjörnsson och ingen annan som gjorde Gävles andra mål. Johan Andersson fick assisten.

7.28 1-0 till Älvstranden. Ola Karlsson stod och styrde in bollen framför mål. Inget spel, bara kamp i matchen. Nu är Älvstranden i superligan.

Engelholm har reducerat mot KFUM Linköping. 2-1 till Linköping där nu.

1-0 till Umeå City efter 3.04. Mikael Zingmark på pass från Jakob Lundmark. En inövad frislagsvariant som det såg ut.

Fortfarande mållöst i Mullsjö där hemmalaget svarade för ett dåligt PP-spel.

7.01 2-0 till Gävle. Alba pressar på och har haft två skott i stolpen men Gävle har sylvassa kontringar. Johan Andersson målskytt denna gång.

2.30 spelat i Sundsvall. Avvaktande och lite nervöst. Sundsvall City saknar sin bästa spelare Patrik Svensson som är sjuk.

Cirka fem minuter in på första perioden är just nu KFUM Linköping och Gävle i superligan.

Samtidigt har KFUM Linköping ökat på till 2-0 och har fortsatt greppet i division I södra. Mikael Karlsson målskytt där.

1-0 till Gävle efter 3.45. Mickael Norell, pass från Billy Nilsson. Diagonalpass över hela planen, från sarg till sarg. Annars har faktiskt Alba haft allt spel.

Grymt tuff inledning i Gunnarsbohallen. Mullsjö ska spela fyra mot tre nu efter 2.45. Det syns verkligen att det gäller.

Farsta har satt press på Sundsvall City i norras bottenstrid genom tidig ledning mot Tyresö Trollbäcken. Veteranen Krono Zovko målskytt. Sundsvall just nu under strecket.

KFUM Linköping har just nu superligaplatsen i söder då de tagit ledningen efter bara 26 sekunder mot Engelholm.

13.02 Matcherna är igång i division I norra också. I Sandviken har det spelats snart en minut och lagen ser ut att mönstra bästa möjliga manskap. Säkert uppemot 1 000 personer på läktarna.

13.01 Mullsjö och Älvstranden ser båda två ut att ställa upp med bästa möjliga lag.

13.00 Här är läget inför sista omgången. Fem lag gör upp om två platser i superligan nästa säsong.